Maya Enni Koskinen

Våran prinsessa har kommit!
Den 9 augusti kl 04.51 kom hon till världen:) 3345g och 49cm, Helt perfekt!!

började redan känna av lite förvärkar på tisdagnatten, Blev inte mycket sömn. Slutkörd efter natten hoppades jag verkligen att det skulle lugna ner sig lite så jag kunde sova några timmar. Men inte! Det blev bara värre och värre. Jag gick runt här i lägenheten med värkar. Men dock inte så regelbundna men tillräckliga för att börja knapra på alvedon, som vi självfallet inte hade hemma. Så mamma fick komma upp med ett paket. Det hjälpte inte så mkt dock.
När väl Tapio kom hem ifrån jobbet hade det börjat bli riktigt jobbigt för mej. Visste inte om jag skulle stå,sitta eller ligga. . Puuuhh. Klockan 18 ringde jag in till förlossningen och berättade läget.
Hon föreslog ett varmt och lugnande bad här hemma. Jag gjorde som hon sa och la mej i badet. Tapio masserade min rygg och svank. Jag satt i badet lite mer än en timme skulle jag tro.
Väl uppe ifrån badet så försökte jag lägga mej o sova, men det gick inte. Vi ringde in till förlossningen igen kl 21 och hon sa till mig att det va dags att komma in. Det var den längsta bilresan någonsin. .
Väl inne på förlossningen tog dom en ctg kurva på mig och gjorde en undersökning. Jag hade BARA öppnat mig 3 cm. Fyfan va förbannad man blev. trodde verkligen att jag va öppen minst 7 cm. Men Bm sa att vi fick stanna. Hon gjorde en hinnsvepning på mej. och det satte igång det hela. Efter lite akupunktur och tens blev smärtorna för intensiva så jag bad om ett bad. Satt åter i badet i ca en timme. och under den tiden öppnade jag mig ifrån 3 till 7 cm. Äntligen!!!
Sen gick det fort. Lustgas och ryggmärgsbedöving blev min nästa smärtlindring. Det var som en dröm, jag lovar!!! hehe
Värkarna började bli allt mer intensiva och vattnet gick. En ny undersökning gjordes och jag va öppen 10cm, redo till att föda.
Krystvärkarna tog endast 6 minuter. Sen försvann all smärta och vi fick träffa lilla Maya.
Tapio var helt underbart duktig. han fanns där hela tiden. Hjälpte mej igenom varje värk som jag hade.
Så vår förlossning gick jättebra :)
Nu hinner jag inte skriva mer. Maya måste bytas och matas sen bär det iväg till bvc.
ha de fint :)

6/8-2012

Då va dagen här. Den 6 augusti 2012. Beräknad BF.
Jo jag har haft lite känningar, men bara tillochfrån. . Nu är det bara en evig, otålig och lång väntan känns det som!
Jag hoppas verkligen att det ska dra igång nu, NU PÅ ALLVAR!!!
Kan inte fatta att denna tiden ha gått så fort:) Och snart har vi en liten bebis i våra armar<3 overkligt!!

Jag sover inte mkt på nätterna nu, ligger mest och ha ont. Känns som molande mensverk, sådär jobbigt ont fast inte så man känner att det ha satt igång. . bläääää.
Tapio är otålig nu med. Han vill bara att den ska komma.

Jaoo, tapio är på jobbet nu. Första dagen efter semestern. Men snart får han vara ledig igen i samband med bebisens ankomst :)
Idag kändes allt så himla tråkigt när jag vaknade! Låg och drog i sängen fram till 10 snåret. Sen plingade det till i min mobil!
Det va Linda som skrev att hon hade bakat en blåbärspaj. Så då gick jag och mamma till Linda och fikade, Merja o Ronja+komips kom och fikade också. Efter fikat började det regna jättemkt så jag lånade Lindas paraply och började min vandring hemåt! En sak kom jag framtill iaf. Nya sneakers är ett måste då mina gamla älskade skor är ett minne blott av alla hål i sulan :( Inte så passande i detta regn precis :P Aja väl hemma så började jag laga lite mat sen städat lägenheten. Snart ska jag hoppa i ett varmt bad i hopp om att allt vandrande och städande ska sätta igång värkarna :P
Kanske någon som har några tips ang det här med att få förlossningen att starta? Desperat som man e :P haha

Nä nu ska jag hitta på ngt annat.
Nästa uppdatering kanske jag har en liten bebis i min famn ;) Vem vet ^^,

RSS 2.0